top of page
  • Foto van schrijverBrent Biesheuvel

Water op de baan! De vorst doet de rest.

Vandaag is de krabbelbaan volledig opnieuw onder water gezet, gelukkig kwam er geen sneeuw! Nu is het wachten tot de vorst de baan volledig opnieuw laat bevriezen. Ook worden de hekken vanavond neergezet.


Het is weer een drukke dag bij de IJsclub! De schaatsenslijpers zijn de hele ochtend en middag bezig geweest om de gebrachte schaatsen weer puntgaaf te maken. Deze avond worden de hekken geplaatst en ook gaan de reclame doeken op de hekken.


Het ijs.

De baanvrijwilligers hebben onder toeziend oog van de technische commissie de krabbelbaan opnieuw onder water gezet. Na wat bevroren slangen kon er aan de gang gegaan worden. Vanmorgen is de baan eerst nog een keer geveegd met de veegmachine. Daanra is laagje voor laagje het ijs opnieuw opgebouwd om zo een kraakhelder stukje ijs te maken. De krabbelbaan ziet er goed uit. Het is alleen nog afwachten tot de ijsmeester het ijs dik genoeg vind om verantwoord te kunnen gaan schaatsen. Het ziet er positief uit. Een voorzichtige voorspelling laat zien dat het ijs richting de 3,5 centimeter gaat op de krabbelbaan. Als deze bereikt is kan de krabbelbaan open.


De 400 meter baan wordt deze avond van bovenaf besproeid om zo een sterke ijslaag te krijgen. Vanmorgen was het ijs op de 400 meter baan gemiddeld 3 centimeter dik. Dit is helaas nog niet voldoende om open te kunnen. De 400 meterbaan heeft geen ondervloer waardoor we een dikkere laag nodig hebben dan op de krabbelbaan. We houden u op deze website op de hoogte wat de voorspellingen zijn.

550 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page