top of page
  • Foto van schrijverBrent Biesheuvel

Schaatsers in Oudenhoorn zetten zich schrap voor de vrieskou

De weersvoorspellingen voor komend weekend doen de harten van menig schaatsliefhebber harder kloppen. Nu is het nog te nat in de ijsbaan bij IJsclub Nooitgedacht, maar daar komt waarschijnlijk verandering in de komende dagen. De schaatsliefhebbers in Oudenhoorn kunnen niet wachten tot het gaat vriezen en sneeuwen.


Arno Rosendaal, bestuurslid en vrijwilliger bij Nooitgedacht, heeft goede hoop op een koud weekend. "Als we de weermodellen en de woorden van weerman Ed Aldus mogen geloven, dan zou het zomaar kunnen zijn dat het ijs net voldoende gaat zijn om de schaatsen eronder te binden. Maar het blijft natuur. Tot het laatste moment blijft het spannend."
Geen patat en drinken

Aan alles is gedacht in Oudenhoorn. Nooitgedacht heeft twee ijsbanen: een wedstrijdbaan van vierhonderd meter en een 'krabbelbaan' van twaalfhonderd vierkante meter. Op die laatste baan ligt een dun laagje water, dat op die manier eerder bevriest. Verder staan er hekken op het terrein om de veiligheid te garanderen.


Ook de coronaregels worden in acht genomen. "Als je hier wilt komen schaatsen, dan moet je van tevoren aangemeld zijn via onze website", zegt Rosendaal. Degene die heeft aangegeven om te komen schaatsen, krijgt dan een tijdsslot toegewezen.


Bovendien krijgen leden van Nooitgedacht voorrang ten opzichte van niet-leden. Eenmaal op het terrein dien je je aan de coronamaatregelen te houden. Omkleden dient thuis te gebeuren. De horeca is logischerwijs dicht. "Geen patat en drinken", somt Rosendaal op.


Dertig schaatsers op de baan


De IJsclub Nooitgedacht heeft twaalfhonderd leden. "De toeloop is normaal gesproken honderden mensen per dag. Maar dat zal dit jaar niet zo zijn. De tijdsblokken zijn zo ingericht, dat er ruimte zit tussen bezoekers. Per tijdsblok, ongeveer drie kwartier tot een uur, zijn er maximaal dertig mensen welkom", zegt Rosendaal. "We verwachten helaas geen grote toeloop."
239 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page