top of page
  • Foto van schrijverBrent Biesheuvel

Komende nachten vorst! Met man macht in de weer om schaatsen mogelijk te maken.

Waarschijnlijk moest je krabben vanmorgen en dat is goed nieuws! Komende dagen daalt het kwik onder nul waardoor de kans op schaatsen toeneemt. Met man en macht wordt er op de ijsclub gewerkt om de kans op schaatsen zo groot mogelijk te maken. Hoe we dat doen? Lees vooral verder.


Afgelopen week is er al veel gebeurt. De 400-meter baan is kort gemaaid en het gras is direct afgevoerd. Dit wordt gedaan met speciale machines zodat er geen gras op het water drijft als er water op de baan wordt gezet. Vervolgens is de gehele krabbelbaan geveegd. het bestraatte gedeelte is dus weer helemaal schoon.


Afgelopen nacht hebben we water op de baan gezet. Op de krabbelbaan staat nu ca. 2 cm water. Naarmate de vorst toe neemt wordt dit waterpeil heel langzaam opgevoerd. Dit kunnen we zowel vanaf de onderkant doen, als vanaf de bovenkant. De IJsmeester houdt dit proces van uur tot uur in de gaten. Een proces wat zeer veel aandacht vereist dus! Zo wordt de kans op schaatsen het groot.


Verder worden vanavond de hekken neergezet rondom onze parkeerplaats. Mochten we dan open kunnen dan zijn we er alvast klaar voor. Wil jij niets missen? Houd onze sociale pagina's goed in de gaten om geen updates te missen.


165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page