top of page
  • Foto van schrijverBrent Biesheuvel

Burgemeester Milène Junius bedankt ijsclub ''Nooitgedacht''

Afgelopen woensdagmiddag kwam burgemeester Milène Junius op de koffie bij de IJsclub om de vrijwilligers en het bestuur te bedanken voor het mogelijk maken voor het organiseren van een veilige schaatsperiode in Corona tijden. De burgemeester kwam niet alleen voor een kop koffie maar overhandigde ook nog eens een doos vol heerlijke gevulde koeken om alle vrijwilligers en het bestuur te bedanken.


Al in oktober afgelopen najaar kwamen de vrijwilligers van de ijslcub bij elkaar om verschillende scenarios te bespreken waarin het mogelijk zou zijn, om bij vorst, toch te kunnen schaatsen in tijden van Corona. Er werden drie scenarios besproken. Groen; geen beperkingen. Oranje; beperkt open voor leden. Rood; alleen open voor sportende leden.


Met dit plan en de juiste voorbereiding was het bestuur en de vereniging voorbereid om bij een mogelijke vorstperiode toch voor haar leden een mogelijkheid te bieden om te kunnen schaatsen. Met een ledenbestand van ruim 1350 leden stond het bestuur voor een flinke uitdaging. We zijn trots op het feit dat we toch open zijn gegaan.


Overleg bij de veiligheidsregio

De burgemeester gaf aan dat zij regelmatig overleg heeft met de verschillende burgemeesters uit de regio. Vooral tijdens de vorstperiode was het een lastig besluit om de schaatsbanen wel óf niet te openen in verband met Corona. Ook onze burgemeester gaf toe dat zij het een lastig besluit vond om de IJsclub wel of niet te openen. Toch gaf zij de IJsclub toestemming haar deuren te openen omdat de voorbereidingen er goed uitzagen.


Complimenten vanuit de Burgemeester en het college van bestuur

Als we terugkijken op de afgelopen vorstperiode kan de burgemeester niet anders dan complimenten geven over de organisatie vooraf aan de vorstperiode, de manier waarop de toestroom geregeld was door de tijdsloten en het toezicht tijdens de geopende uren. Het bestuur heeft volgens de burgemeester op de juiste manier de maatregelen opgevolgd en daarmee mogelijk gemaakt dat de vele leden en inwoners van de gemeente Hellevoetsluis hebben genoten van de ijspret.

''Het bestuur heeft volgens burgemeester Milène Junius op de juiste manier de maatregelen opgevolgd en daarmee mogelijk gemaakt dat de vele leden en inwoners van de gemeente Hellevoetsluis hebben genoten van de ijspret!''

Een voorbeeld voor sportverenigingen

De burgemeester vertelde dat ijsclub ''Nooitgedacht'' een voorbeeld is voor de sportverenigingen uit de regio. Met de juiste voorbereidingen, inzet van vrijwilligers en volgen van de maatregelen en richtlijnen is er ondanks Corona toch veel mogelijk. Bij de eerst volgende vorstperiode komt de burgmeester graag een rondje schaatsen op de mooie ijsbaan van Oudenhoorn.


Namens het bestuur en alle vrijwilligers willen wij alle leden, schaatsers en bezoekers van IJsclub ''Nooitgedacht'' bedanken voor hun bezoek. Hopelijk tot volgend jaar op het ijs!

V.l.n.r.: Brent Biesheuvel (secretaris), Cor Schipper (ijsmeester), Kees van der Bie (voorzitter), Arno Roosendaal (penningmeester), Milène Junius (burgemeester Hellevoetsluis).


176 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page